Tadé & Aleppo Soap Co.

Tijdreis

Thaddée de Slizewicz was als geograaf gefascineerd door historie en tradities uit het Midden-Oosten, waar je je op sommige plekken nog waant in vervlogen tijden en waar de sporen van een rijke cultuur nog altijd zichtbaar zijn. Na een inspirerende reis kwam hij terug met een stukje 'Pain d'Alep', moeder aller zepen uit de stad Aleppo. Dit mythische stukje Alep zeep is al die jaren onveranderd gebleven. Tot op heden en geheel volgens de traditie worden in koperen ketels olijfolie, soda, water en laurierbesolie verzeept met zeezout om deze milde zeep te produceren. Ze is niet alleen legendarisch door haar hoge concentraties aan oliën en een 9 maanden durend drogingsproces, de koningin van Saba, Cleopatra en Zenobie vertrouwden hun schoonheid al toe aan de weldaden van deze zeep.

Geïnspireerd door eeuwenoude traditionele recepten, de kunst van het baden in de Oriëntaalse Hammam, de know-how van de plaatselijke ambachtslieden en de kwaliteit en edelheid van de grondstoffen werd in de jaren '90 het merk Tadé Pays du Levant ontwikkeld : een collectie van 100% natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten. De benaming Pays du Levant verwijst ook naar de landen die ten oosten aan de Mediterraanse zee grenzen, naar 'de landen waar de zon opkomt'.

Alle zepen en verzorgingsproducten worden volgens de vereisten van 'fair trade' geproduceerd. Er wordt rechtstreeks met locale ambachtslieden gewerkt, voorrang gevend aan traditionele vaardigheden. De producten bevatten geen chemische producten, synthetische derivaten, emulgatoren, siliconen, parabenen, bewaarmiddelen, tensiden, hydroxyethyl cellulose, EDTA, BHT, PEG, toegevoegd parfum of zuur. Ze worden niet getest op dieren, zijn hypoallergeen en verpakt in minimale, recycleerbare verpakkingen.

De producten van Tadé Pays du Levant brengen de uitzonderlijke deugden van de Oriëntaalse traditionele schatten naar het Westen. Maak kennis met een wereld vol zachtheid, waar de natuur, de ambacht en de tijd samensmelten.

Ook het merk Aleppo Soap Co. behoort aan Tadé en richt zich op Alep zeep in blok- én vloeibare vorm en accessoires.

                        Logo Aleppo & Co               Logo Tadé    

Alle prijzen zijn in €, inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.

 

 

Daarom O-lijf-care.com Daarom O-lijf-care.com