Huidtypes

De schoonheid en gezondheid van je gezichtshuid zijn een kostbaar bezit dat bescherming verdient. Daarom is het belangrijk aangepaste reinigings- en verzorgingsproducten te gebruiken. De merken Olivella Panier des Sens (Algen gamma) en Panier des Sens (Pioenroos gamma) hebben dan ook niet alleen producten om te reinigen en/of de vochtbalans van je gezichtshuid te reguleren, maar ook specifieke producten voor de behoeften van de verschillende huidtypes :

Een droge huid wordt gekenmerkt door een tekort aan lipiden (vetten) waardoor de natuurlijke bescherming van de huid verzwakt. Ze wordt ruw, soms zelfs schilferig, voelt trekkerig aan en kan jeuken. Soms vertoont de huid symptomen van ziektes als eczeem of psoriasis. Naarmate de leeftijd vordert wordt de huid droger en hoe droger de huid hoe hoger de kans op het verschijnen van lijntjes en rimpels. Daarom is het belangrijk vroeg genoeg crèmes te gebruiken die de vochtbalans in je huid op peil brengen en houden waardoor het verouderingsproces vertraagd wordt. Het onprettige gevoel dat gepaard gaat met een droge huid kan worden verminderd of zelfs voorkomen door te scrubben om zo de huid in staat te stellen sneller voedende stoffen op te laten nemen. Bijvoorbeeld : verzachtende bestanddelen zoals Sheaboter houden de huid soepel, glad en zacht. En vitamine E maakt de huid niet alleen glad, maar verstrekt ook de beschermende barrière van de huid.

Een normale huid is zacht, gelijkmatig en zonder zichtbare onvolmaaktheden. De huid is gemakkelijk te verzorgen en kent weinig problemen.

Een gemengde huid is vetter in de 'T-zone' (voorhoofd, neus, kin) terwijl de slapen en de wangen normaal of zelfs droog zijn.

Een vette huid is het gevolg van een overmatige productie van talg, een soort vet dat dient om de opperhuid vettig te houden zodat het water in ons lichaam niet té snel verdampt waardoor de huid uitdroogt. Een vette huid heeft dan ook de neiging te glimmen, heeft vergrote poriën en kent veelal puistjes en zwarte puntjes. Het geeft ook eerder kans op het krijgen van acné omdat een vette huidconditie een ideale ondergrond is voor de propionibacterium acnes, de bacterie die voor 90% verantwoordelijk is voor het ontstaan van acné. Omdat talg dode huidcellen vasthoudt, sluiten deze de uitgang naar het huidoppervlak af waardoor de talg er niet uitkan en zuurstof er niet in kan. Hierdoor vermeerdert de acné bacterie zich waardoor de huid rondom de uitgang opzwelt, gaat jeuken en rood wordt. De huid zal dus eerst terug in balans gebracht moeten worden. De productie van talg wordt nl. in balans gehouden door het hormoon testosteron. In de puberteit, bij menstruatie en menopauze bijvoorbeeld is dit hormoongehalte uit balans en wordt de talgproductie geactiveerd. De huid minder vet maken is dan ook niet de juiste aanpak, omdat dit de huid uitdroogt waardoor de talgklieren juist geprikkeld worden ! Groene thee kan bijvoorbeeld de eventuele onstekingen die bij acné ontstaan kalmeren, maar ook producten die onverzadigde vetzuren en vitamine E bevatten worden gebruikt om acné te behandelen. Scrubben werkt ook goed, want een huid die naar acné neigt produceert vijf keer meer dode huidcellen dan een normale huid. En het zijn immers die dode huidcellen die de uitgangen en de poriën blokkeren waardoor de acné verergert.

 

Alle prijzen zijn in €, inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.

 

 

Daarom O-lijf-care.com Daarom O-lijf-care.com