Diverse soorten natuurlijke zeep gebruiken

Zeep wordt vooral gebruikt om de handen mee te wassen, maar er zijn ook zepen die geschikt zijn voor het reinigen van je lichaam en gezicht. Er bestaan verschillende soorten zeep qua substantie, zo heb je vloeibare zeep, maar ook vaste zeep. Daarnaast ook nog antibacteriële zeep, plantaardige zeep, sheaboter zeep, glycerine zeep en zgn. ‘antieke’ zeep. Alepzeep, welke op een ambachtelijke manier wordt gemaakt met alleen natuurlijke ingrediënten, valt onder die ‘antieke’ traditionele olijfzeep. Het verschilt van persoon tot persoon welke zeep je handig en fijn vindt om te gebruiken. De natuurlijke zeep van O-lijf-care.com is gemaakt op basis van olijfolie, hierdoor is het erg huidvriendelijk en geschikt voor een optimale verzorging van je lichaam, handen, gezicht én je haar.

De geschiedenis van olijfzeep

De geschiedenis van olijfzeep gaat heel wat jaren terug in de tijd, zo maakten de Oude Egyptenaren al gebruik van zeep. Deze zeep werd vooral gemaakt van oliën van o.a. plantaardige afkomst, waardoor de zeep toen al voedend voor de huid was. De Romeinen en Grieken daarentegen, maakten vooral gebruik van oliën om de huid te reinigen, zeep was hun onbekend. De Romeinen gebruikten wel een soort van zeepklei, maar dit werd vooral toegepast bij het wassen van kleding. Tot de Tweede Wereldoorlog gebruikten veel mensen zeep als schoonmaakmiddel. Daarna heeft zeep zijn weg teruggevonden, maar niet alleen voor het reinigen van de huid, ook als verzorgend product. Daarom wordt er tegenwoordig ook weer veel aandacht besteed aan het maken én gebruiken van traditionele olijfzeep zoals Alep zeep en Marseille zeep. Beiden worden al eeuwenlang op dezelfde manier ambachtelijke wijze gemaakt en er worden alleen maar natuurlijke ingrediënten voor gebruikt.

Ruim aanbod aan olijfzepen bij O-lijf-care.com

Ben je op zoek naar natuurlijke zeep die hoofdzakelijk pure ingrediënten bevat? Dan ben je bij O-lijf-care.com aan het juiste adres. Hier vind je olijfzeep die op verschillende manieren kan worden gebruikt. De populaire natuurlijke zepen zijn  Alep zeepMarseille zeep en de Sheaboter zepen. Deze drie zepen hebben naast een reinigende werking ook nog een verzorgende kant. Doordat deze zepen op basis van olijfolie zijn gemaakt, zijn ze erg voedend voor de huid en hierdoor houden ze de vochtbalans in je huid goed op pijl. Je kunt deze olijfoliezeep eenvoudig online bestellen in onze webshop en dat voor de beste prijs! Heb je vragen over een product of over je bestelling, neem dan gerust contact met ons op.

Alle prijzen zijn in €, inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.

 

 

Daarom O-lijf-care.com Daarom O-lijf-care.com