Wat is Alep zeep ?

Alep zeep (Pain d'Alep) is de oudste zeep ter wereld, de moeder van alle zepen. Ze werd voor het eerst gebruikt in het vroegere Mesopotamië in de stad Aleppo, gelegen in het huidige Syrië. Dankzij de handelsroutes over de Middellandse Zee werd Alep zeep al snel bekend doorheen de landen van de Klassieke Oudheid. De zeep bereikte het Europese vasteland eerst via Marseille, welke vervolgens uitgroeide tot dé zeephoofdstad van het vaste continent en zo werd Alep zeep de voorvader van de Marseille zeep.

Alep zeep, het 'groene goud', wordt volgens eeuwenoude traditie vervaardigt van olijfolie, laurierbesolie, water en soda. Tijdens het ambachtelijke productieproces worden deze ingrediënten met zeezout verzeept in grote koperen ketels. Eerst wordt de olijfolie in een grote verzepingsbak gedaan en gemengd met water en soda gaat de olie langzaam verzepen. Na het kook- proces en herhaaldelijke wasbeurten voegt men er de laurierbesolie aan toe. Na het afkoelen volgt de manuele versnijding, het aanbrengen van de fabrieksstempel en opeenstapeling van de zepen. Dan volgt een drogingsproces van 9 maanden in de zon totdat de zeep haar zo kenmerkende uiterlijk heeft gekregen: donker van kleur en hard aan de buitenkant, maar groen en zacht van binnen.

De werking van Alep zeep

Dit geeft aldus een 100% natuurlijke plantaardige zeep van uitzonderlijke kwaliteit die volledig biologisch afbreekbaar is. Zonder kunstmatige toevoegingen, geur- en kleurstoffen. Vanwege de aanwezige olijfolie kent Alep zeep een hoog vitamine E-gehalte en is ze rijk aan vetzuren waardoor je huid beschermd wordt tegen uitdrogen. Dankzij de laurierbesolie heeft Alep zeep ook een hoge therapeutische waarde als gevolg van haar antibacteriële en antiseptische kwaliteiten. Ze werkt bovendien pijnstillend, helend en kalmerend. Alep zeep zuivert je huid dus niet alleen, het zorgt tevens voor een goede doorbloeding van je huid en de laurierbesolie zorgt voor het herstel van het hydrolipiden-laagje, een natuurlijk huideigen beschermlaagje. Voor een zachte en soepele huid met een verbeterde vochtbalans. Daarom kunnen Alep zepen ook helpen bij de verlichting van huidproblemen als acné, psoriasis, eczeem, droge, gevoelige, beschadigde, geschilferde of geïrriteerde huid.

Het specifieke karakter van de zeep wordt bepaald door de hoeveelheid laurierbesolie. Hoe hoger het percentage laurierbesolie, hoe antiseptischer en milder en hoe meer de zeep verlichtend kan werken bij ernstigere huidproblemen. In ons assortiment hebben we Alep zepen waarin 5% tot 35% laurierbesolie zit. Geschikt voor de dagelijkse verzorging van het gezicht, het haar en het lichaam.

Ambachtelijke Alep zeep online kopen

Alep zeep is heel puur en vraagt wél enige gewenning want het ruikt en voelt anders aan dan de meeste verzorgingsproducten. In het begin kan je huid dus enige moeite met Alep zeep hebben, vanwege de gewenning aan die andere producten. Alep zepen geven bijvoorbeeld weinig, maar een zeer zacht lichtromig schuim en hebben een zeer specifieke olijf/laurier geur - iets tussen kruidnagel en nootmuskaat in. De geur blijft na gebruik echter niet lang hangen. Probeer het zelf en na enkele dagen merk je het verschil en ondervind je wat Alep zeep voor jouw huid kan doen.

Alep zeep kun je eenvoudig online bestellen in de webshop van O-lijf-care.com. De zepen in ons assortiment zijn ambachtelijk gemaakt en van hoogwaardige kwaliteit. Alep zeep is te verkrijgen in verschillende substanties, zo hebben we blokken zeep, maar ook vloeibare Alep zeep. Heb je nog vragen over de Alep zeep of over een ander product uit ons uitgebreide assortiment aan natuurlijke huidverzorging, neem dan gerust contact met ons op.

Meer advies nodig? Lees meer over het gebruik van Alep zeep aangereikt door onze klanten.

Alle prijzen zijn in €, inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.

 

 

Daarom O-lijf-care.com Daarom O-lijf-care.com