Gebruiksadvies

Gewenning

Alep zeep is heel puur en vraagt wél enige gewenning want het ruikt en voelt anders aan dan de meeste verzorgingsproducten. In het begin kan je huid dus enige moeite met Alep zeep hebben, vanwege de gewenning aan die andere producten. Alep zepen geven bijvoorbeeld weinig, maar een zeer zacht lichtromig schuim en hebben een zeer specifieke olijf/laurier geur - iets tussen kruidnagel en nootmuskaat in. De geur blijft na gebruik echter niet lang hangen. Probeer het zelf en na enkele dagen merk je het verschil en ondervind je wat Alep zeep voor jouw huid kan doen !

Duurzaam

Alep zeep gaat lang mee. Mits je er voor zorgt dat de zeep tussen het gebruik door goed kan drogen. Als de zeep té nat blijft omdat het in een poeltje water ligt kan de zeep zacht worden en zelfs oplossen. Laat de zeep dus aan de lucht drogen op een droge zeephouder dan gaat ze veel langer mee.

Goede raad

Alep zeep is geen medicijn, raadpleeg dan ook eerst je huisarts in geval van zeer ernstige huidaandoeningen. Alep zeep kan in vele gevallen wél klachten helpen verlichten en soms doen verdwijnen. Deze zeep prikt, dus bij aanraking met de ogen, direct goed uitspoelen. Op basis van gebruikservaringen van onze klanten zijn onderstaande adviezen over de heilzame werking van Alep zeep samengevat :

  • Last van puistjes ? Maak een Alep zeep-emulsie in je handen en masseer `s ochtends en `s avonds hiermee je huid. Daarna goed afspoelen met lauw water en je zult zien dat de huid na ongeveer één week al aanmerkelijk rustiger is geworden.
  • Voet- of handklachten ? Kloofjes, droge handen, ruwe plekjes, trekkende huid, jeuk of winter-voeten kunnen baat hebben bij een voet- of handbad door de Alep zeep te raspen en op te lossen in warm water. Ook eelt laat zich vervolgens eenvoudiger verwijderen.
  • Nachtelijke beenkrampen ? Strooi wat schaafsel aan het voeteneind van je bed en je benen komen tot rust.
  • Last van vaginale afscheiding ? Was je intieme delen met Alep zeep voor het behoud van de juiste zuurtegraad en het voorkomen van vrouwelijk ongemak.
  • Scheren ? Alep zeep is ook uitermate geschikt als scheerzeep. Voor hem : haal je scheerkwast meermalen over de zeep, scheer je en spoel je huid na het scheren goed af. Voor haar : voor het scheren van je benen en oksels. Wrijf met de zeep over je huid, scheer de haartjes weg en spoel je huid daarna goed af. Dankzij de oliën voelt je huid daarna zacht en verzorgd aan omdat ze op deze manier niet uitdroogt.
  • Last van roos ? Gebruik maximaal 1 x per week de (vloeibare) Alepzeep als antiroos shampoo.
  • Probleemhuid ? Breng voor het slapen gaan op de plek van de klachten een Alep zeep-emulsie aan. Laat vervolgens indrogen en spoel de volgende ochtend af met lauw water. Na verloop van tijd zal je geïrriteerde huid tot rust komt.
  • Ernstigere huidklachten ? Zij kunnen op identieke wijze als de probleemhuid behandeld worden door een Alep zeep te gebruiken met een hoog laurierbesoliegehalte, bijvoorbeeld die met 30% of 35% laurierbesolie. Pas als je huid voldoende tot rust gekomen is, is het raadzaam je huid te onderhouden met de een Alep zeep met een lager percentage (25%, 20% of 12%) laurierbesolie.

 

Alle prijzen zijn in €, inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.

 

 

Daarom O-lijf-care.com Daarom O-lijf-care.com