Ottomania

Ottomaans Rijk

Een uniek gamma aan authentiek textiel, interieur- en gebruiksvoorwerpen afkomstig uit landen en gebieden van het voormalige Ottomaanse Rijk, dat is wat Ottomania biedt. Voornamelijk uit Turkije en Syrië, maar bijvoorbeeld ook uit Libanon, Tunesië en Griekenland. Bij Ottomania worden de meeste producten in de landen van herkomst gemaakt door ambachtslieden.

Wat bij Ottomania voorop staat is het tonen van de sierlijke eenvoud van de Ottomaanse vormgeving en levenswijze, met gevoel voor fijne details. De meeste producten zijn dan ook op ambachtelijke wijze en met de hand gemaakt en hebben een traditioneel gebruiksdoel. Ondanks dat zijn ze sierlijk, licht van sfeer en tijdloos en passen daardoor ook prima in onze westerse interieurs.

Handgemaakt

Ottomania heeft zelf contact met de ambachtslieden van wie zij hun producten betrekken. Inmiddels kennen zij de makers al jaren, waardoor zij een zeer persoonlijke band met ze hebben. Bij deze mensen staan respect, hartelijkheid en gastvrijheid voorop. Al deze mensen voeren hun ambacht met veel plezier en trots uit, en niet onbelangrijk, in de sociale omgeving die ze gewend zijn en prettig vinden. Ze werken vanuit huis, atelier of bazaarwinkeltje voor een eerlijk loon. De Ottomania multifunctionele hamamdoeken bijvoorbeeld worden met de hand geweven bij de wevers thuis op authentieke weefgetouwen wat zichtbaar is in de kwalitatief hoogwaardige afwerking van de producten.

De luxe Turkse handdoeken met subtiel ingeweven bloemmotief worden dan weer in een kleine fabriek geweven, op half-machinale weefgetouwen, waarna de franje met de hand wordt geknoopt. De hamamschalen van vertind koper worden op hun beurt gemaakt door koperslagers. Inspiratievolle mooie kwaliteitsproducten met een chique tintje . 

                                                               Logo Ottomania

Alle prijzen zijn in €, inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.

 

 

Daarom O-lijf-care.com Daarom O-lijf-care.com