Tadé aluinsteen scheren 120 gram

Aluinsteen 120 g

 
10,95
TERALUN09
In voorraad ✓ Altijd gratis presentje ✓ Levertijd 1-3 werkdagen
+

De aluinsteen (van puur potassium alum) in een ronde vorm van Tadé is een 100% natuurlijk product. Aluin is een natuurlijk mineraal (een kristallijne zoutsteen) met een uitstekende adstringerende, helende, desinfecterende en antibacteriële werking. Daarom wordt zij al sinds De Oudheid voor allerlei uiteenlopende zaken gebruikt. Overgebleven hedendaagse toepassingen zijn bijvoorbeeld als natuurlijk deodorant of bij een scheerbeurt. Door haar glinsterend oppervlak ziet deze aluinsteen eruit alsof zij van edele afkomst is, maar niets is minder waar. Deze steen is van vulkanische afkomst. Vulkanen spuwen 's winters hete, zoute mineraalstromen uit. Een hete zon dampt daar 's zomers langzaam het water uit. Vervolgens kristalliseert het in de vorm van fraaie doorschijnende kristallen. En daarin herken je een zuiver natuurlijk aluin dat verschilt van synthetisch aluin : in de mate van haar doorzichtigheid. Hoe doorzichtiger, hoe natuurlijker. Kunstmatig aluin is eerder melkwit, is niet transparant en de zo kenmerkende geaderde structuur ontbreekt. Deze aluinsteen van 120 gram gaat dan ook zeer lang mee.

Aluin is zeer eenvoudig te gebruiken :

  • Na het scheren maak je het aluinblok nat en wrijf je ermee over je pas geschoren huid. Je porien sluiten zich, je huid wordt gedesinfecteerd, is minder geïrriteerd en de kans op ingegroeide haartjes vermindert net als het branderige gevoel. Omdat aluin in water oplosbaar is, blijft er immers een geurloos en onzichtbaar laagje achter van minerale zouten. Met als resultaat een verfrissend gevoel en een gladde huid. 
  • Gesneden tijdens het scheren ? Maak de steen nat alvorens ze op het beschadigde huidoppervlak aan te brengen en wrijf ermee op de te kalmeren plaats. De mineralen van de aluinsteen binden zich namelijk aan de eiwitten in het bloed van de beschadigde huid, waardoor de bloedvaten en dus het open wondje snel samentrekken (adstringerende werking) en het bloeden gestelpt wordt. Dankzij het achtergebleven dunne laagje minerale zouten is de wond gedesinfecteerd, waardoor zij rustig kan genezen. Let wel : aluin prikt.

Deze aluinsteen is dan ook een zéér effectief en onmisbaar voor een perfecte scheer- of epileerbeurt ! Zonder siliconen, parabenen, parfum, hydrochloride, aluminiumhydroxide, ammoniumzout, noch synthetische middelen. Dermatologisch getest. Hypoallergeen én voorzien van een ophangkoordje. Geschikt voor alle huidtypes.

COSMOS NATURAL gecertificeerd.

Geen reviews gevonden

Schrijf een review

Alle prijzen zijn in €, inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.

 

 

Daarom O-lijf-care.com Daarom O-lijf-care.com