Ruilen & Retourneren

Ruilen & Retourneren
icoon ruilen en retourneren olijfcare

Onder welke voorwaarden kan ik mijn bestellingen retourneren (herroepingsrecht) ?

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Vanaf het moment dat jij hebt laten weten van de koop af te zien, heb je vanaf dát moment maximaal 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Uitzonderingen hierop zijn speciaal voor jou op maat gemaakte producten en producten waarvan het seal verbroken is om redenen van hygiëne (bijvoorbeeld cosmetica). Na het verstrijken van deze zichttermijn is de verkoopovereenkomst een feit. Wij behouden ons het recht om slechts een gedeelte van het betaalde bedrag terug te betalen indien het vermoeden bestaat dat het product gebruikt is, wanneer het product ten gevolge van (verkeerd) gebruik of een incorrecte poging om het te veranderen of te herstellen beschadigd is, of wanneer het product incompleet geretourneerd wordt.

Houd bij het retourzenden daarom rekening met het onderstaande:

  • cosmetische producten mogen, in verband met hygiëne en houdbaarheid, alleen geretourneerd worden mits het seal (het cellofaan of de verzegeling) niet verbroken is
  • zorg ervoor dat de bestelling - indien redelijkerwijs mogelijk - ongeschonden, in originele verpakking en in een stevige verzenddoos wordt geretourneerd. Wij adviseren daarom de verzenddoos en originele verpakking zorgvuldig open te maken, zodat je deze kunt hergebruiken om de bestelling eventueel terug te sturen. De schade die ontstaat doordat je te ver gaat bij het bekijken en beoordelen van het product, mogen wij verrekenen met het terug te storten bedrag.
  • stuur een copy van de pakbon of de factuur mee in de verpakking of een ander bewijs waaruit de aankoop duidelijk blijkt

Digitale Kadobonnen kunnen helaas niet geretourneerd worden. Door het klikken op de button 'In winkelmand' op de pagina bij het bestellen van een digitale Kadobon ga je akkoord met directe levering hiervan per e-mail en verlies je het recht om de overeenkomst te herroepen zodra het downloaden van de Digitale Kadobon is begonnen. Fysieke cadeaubonnen kunnen geretourneerd worden, tenzij ze zijn verzilverd.

Hoe kan ik mijn bestelling retourneren ?

Wanneer je van het herroepingsrecht gebruik wenst te maken, en dus afziet van je aankoop, en je beschikt over een account, dan kan je dit online via 'Mijn Account' - 'Retour aanvragen' aan ons kenbaar maken. Wij zullen je dan vervolgens op de hoogte stellen van je aanvraag en de gekozen vervolgactie. Mocht je gekozen hebben voor het plaatsen van een bestelling zonder een account aan te maken en je wenst gebruik te maken van je herroepingsrecht, en aldus afziet van je aankoop, zouden wij het op prijs stellen dat je dit schriftelijk per e-mail of per post aan ons kenbaar zou willen maken. Dit zal het retourproces vergemakkelijken. Je mag ook het Europees modelformulier voor herroeping aan ons toezenden of een andere verklaring waaruit blijkt dat je van je herroepingsrecht gebruik wilt maken. Vergeet hierbij niet je volledige naam, adres-gegevens, het aantal stuks en de/het betreffende product(en) te vermelden en bij voorkeur ook jouw bestelnummer voor een snelle retourafhandeling. Je ontvangt van ons dan een e-mail zodra we je retourzending hebben ontvangen. Ons retour- en correspondentieadres is:

Nathalie Flentge
O-lijf-care.com
Zonneveldweg 8 A bus 4
3830 Wellen
België

Controleer of alles goed verpakt en voldoende gefrankeerd is voordat je het product terugstuurt. Retourzendingen zijn voor de risico van de koper. Dit houdt in dat wij niet aansprakelijk zijn voor het beschadigen of zoekraken (met inbegrip van diefstal) van retourgestuurde producten. Vraag daarom op het postagentschap of aan de koerierdienst om een traceer- of barcode en bewaar deze goed. Op die manier kun je via hun website zelf volgen wanneer het pakket op de plaats van bestemming is aangekomen. 

Mijn besteld product is kapot gegaan. Wat nu ?

Voor alle producten die je bij ons koopt, gelden niet alleen de Algemene voorwaarden maar ook de wettelijke garantie. Dit betekent dat een product in goede staat moet verkeren en bij normaal gebruik naar behoren dient te functioneren. Wanneer je onverhoopt een product ontvangt waarbij dit niet het geval is, bijvoorbeeld omdat er sprake is van een productiefout, voorzien wij je zo snel mogelijk van een passende oplossing. Afhankelijk van het product doen wij dit door vervanging of terugbetaling. Meld dit ons via het contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Het retourneren gebeurt in dit geval kosteloos.

Ik heb een verkeerd, incompleet, defect of beschadigd product ontvangen. Wat nu ?

We raden je aan om altijd meteen contact op te nemen met onze klantendienst wanneer een product defect, incompleet of beschadigd is of indien je een verkeerd product geleverd hebt gekregen. Wij kunnen je dan laten weten hoe het product het beste te verzenden en of we het kunnen vervangen. Bij dergelijke retourzendingen wordt het aankoopbedrag tesamen met de retourverzendkosten door ons teruggestort. De levertijd van het nieuwe product bepaalt dan wanneer je het nieuwe product ontvangt. Wij versturen het nieuwe product na ontvangst van het defecte, incomplete, beschadigde of verkeerd geleverde geretourneerd product naar het adres dat vermeld staat in je oorspronkelijke bestelling. Nadat je vervangend product verzonden is, kun je de status ervan opvolgen via 'Mijn Account'.  

Wat wordt er teruggestort bij een retourzending ?

Retourneer je de gehele bestelling ? Dan storten wij de aankoopsom, inclusief de oorspronkelijke verzendkosten terug. De verzendkosten voor het retourneren zijn echter voor jouw rekening.

Ook bij het retourneren van een deel van je bestelling zijn de verzendkosten voor het retourneren voor eigen rekening. De aankoopsom van het door jou geretourneerde deel van de bestelling wordt teruggestort, exclusief de oorspronkelijke verzendkosten omdat je immers een deel van je bestelling behoudt.

De retourverzendkosten worden enkel door ons terugbetaald wanneer er iets is misgelopen met je bestelling, zie de hierboven beschreven gevallen.

Hoe wordt een retourzending terugbetaald ?

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen, terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat wij de producten hebben ontvangen, of tot het moment waarop jij ons aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd.

De manier van terugbetaling en de terugstortingstermijn hangen samen met de door jou gekozen betaalmethode : 

- Betaald met een overschrijving ? Als je al betaald hebt, dan wordt het bedrag binnen een termijn van 5 tot 14 dagen teruggestort op de rekening waarmee het product werd betaald. Hiertoe hebben wij je bankrekeningnummer nodig en klanten uit Nederland dienen tevens het IBAN en BIC/SWIFT nummer van hun eigen bank te vermelden. Let op : het rekeningnummer dat je opgeeft voor de terugbetaling dient gelijk te zijn aan het rekeningnummer waarmee je de betaling gedaan hebt. Dit in verband met eventuele fraude met terugbetalingen. Als je nog niets betaald hebt, dan komt je betalingsverplichting te vervallen zodra de retourzending is verwerkt. 

- Betaald met iDEAL ? Dan kun je het betaalde bedrag binnen een termijn van 5 tot 14 dagen op je rekening verwachten.

- Betaald met een kredietkaart, Maestro of Bancontact/Mister Cash, gelieve dan rekening te houden met een terugbetaaltijd van twee weken, gerekend vanaf het moment dat jij de herroeping aan ons kenbaar hebt gemaakt. Bij betaling via een kredietkaart ontvang je het bedrag op je creditcardrekening. De overboeking zal zichtbaar zijn op je volgende creditcardafschrift. Bij betaling via Bancontact/MisterCash ontvang je het bedrag op de rekening waarmee het product werd betaald.

- Betaald met een digitale O-lijf-care Kadobon ? Deze worden binnen de 3 à 4 werkdagen automatisch door ons terug opgewaardeerd. Gerekend vanaf de datum dat het product naar ons geretourneerd werd. Je kunt de waarde dan weer voor een volgende bestelling gebruiken. 

Ik heb mijn product geretourneerd, maar ik heb een ander bedrag teruggekregen dan de waarde van het product. Hoe kan dat ? 

Het retourbedrag kan afwijken van de prijs van het product, omdat bijvoorbeeld eveneens de verzendkosten teruggestort werden of omdat je gebruik hebt gemaakt van een kortingscode of een kadobon. 

Hoe weet ik of het pakket dat ik retour heb gestuurd goed aangekomen is ?

Wij streven ernaar je retourzending zo snel mogelijk te verwerken. Zodra je retourzending verwerkt is, ontvang je een e-mail ter bevestiging. Gelieve er rekening mee te houden dat de verwerking 10 dagen kan duren. Als je 10 dagen nadat je het pakket retour hebt gestuurd geen bericht hebt ontvangen, neem dan contact met ons op. Acceptatie van een retourzending door o-lijf-care.com houdt geen rekening met gebreken aan geleverde dan wel erkenning van aansprakelijkheid in. Bovendien blijven ten onrechte geretourneerde producten ter beschikking en voor risico van de afnemer.

Kan ik mijn besteld product ruilen ?

Nee, het is helaas niet mogelijk om een product te ruilen voor een ander product met een andere barcode. Een product kan wél worden vervangen als je een defect, beschadigd, incompleet of verkeerd product ontvangen hebt, zie hierboven.