Olivia

Biologische verzorging

Het was de Marius Fabre zeepfabriek uit Salon-de-Provence, immer bekommert om authenticiteit en kwaliteit, die ervoor koos om het oude Marseillaanse merk Olivia een nieuw thuis te geven. Het hedendaagse Olivia presenteert zich dan ook als een gamma Ecocert gecertificeerde verzorginigsproducten voor het haar en het lichaam, op basis van biologische olijfolie en biologische essentiële oliën. Zonder kleurstof, parabenen, phenoxyethanol, noch synthetisch parfum. Niet getest op dieren en verpakt in volledig recycleerbare verpakkingen.

Olijfolie, waarvan de deugden al gekend zijn sinds de Oudheid, is rijk aan essentiële vetzuren, antioxidanten en vitamine E. Daardoor bezit ze voedende, herstellende en vochtregulerende eigenschappen ten aanzien van ons huidweefsel. Zij is dan ook een onmisbare bondgenoot voor de verzorging van onze huid en ons haar, zowel 's winters als 's zomers. De olijfolie voor de Olivia producten is afkomstig uit het dal van de Baux-de-Provence, in het Alpilles-gebergte. De olijven die daar langzaam rijpen onder de Provençaalse zon brengen al sinds tijden een olie van uitzonderlijk goede kwaliteit voort.

Certificering

De Olivia producten zijn Ecocert gecertificeerd, een keurmerk dat richtlijnen voor natuurcosmetica opstelt en de navolging ervan controleert. Producten met een dergelijk label moeten voldoen aan de strengste eisen op het gebied van onderzochte en goedgekeurde ingrediënten. Het waarborgt immers de kwaliteit en authenticiteit van de biologisch gecertificeerde producten. Biologische landbouw is een teeltwijze met respect voor de natuur, waterbronnen, biodiversiteit en waarbij het het gebruik van genetisch gemodificeerde grondstoffen is uitgesloten.

Tevens dragen de Olivia producten het Cosmébio label, een keurmerk uit Frankrijk. Dit groene label waarborgt dat minimaal 10% van de totale samenstelling afkomstig is van biologische landbouw en dat minimaal 95% van de ingredienten (exclusief water) van natuurlijke origine is. Dit charter schrijft bovendien voor dat de natuur volledig gerespecteerd moet worden ten aanzien van de balans van het ecosysteem, dat er geen proeven op dieren mogen plaatsvinden en dat de procedures voor het verkrijgen van ingrediënten niet-vervuilend mogen zijn. De eerste verpakkingen en de buitenste omhulsels moeten ook nog eens biologisch afbreekbaar of recycleerbaar zijn. De Olivia producten dragen dus hun steentje bij aan het behoud van ons milieu, bevestigd door beide ecologische en biologische labels.  

                       Logo Olivia Marius Fabre               Logo Marius Fabre  

 

Alle prijzen zijn in €, inclusief BTW en exclusief eventuele verzendkosten.

 

 

Daarom O-lijf-care.com Daarom O-lijf-care.com

O-lijf-care toppers O-lijf-care toppers